Jag ska börja med att vara ärlig. Jag tycker att det är så tråkigt med skolan. Trots det så läser jag i år 125% på Södertörn. Någon mer som läser där? Jag läser Genusvetenskap B och Foto & digital bildbehandling. Foto-kursen är såklart roligast. Än har det bara varit upprepningar men idag ska vi få börja med lite bildbehandling, så det ska bli kul 🙂

Så här gör jag för att kunna hinna med mitt liv.

Jag planerar mitt liv i block

Mina block är mellan 30 min till 3h timmar långa, oftast 1h. Mitt schema sätts på söndagen och det som inte är inplanerat då får sällan plats. Helgerna är såklart mer fria. Där ser jag till att lägga in tid för att vårda min relation med min sambo. Vi är båda ganska inne i oss själva på veckorna så vi kör catch-up vid middagsbordet och innan vi går och lägger oss. Det blir alltid en liten pratstund innan vi sover. Det var lite roligt när min kompis, Maja, som var hemma hos oss på nyår sa det till oss. ”Vad ni pratar när ni gått och lagt er!” Haha! Ja, men måste ju gå igenom dagen. Den stunden är superviktig för mig.

Jag förlägger min pluggtid i skolan

Inte hemma. På dagar när jag har föreläsningar och seminarium så åker jag in till skolan och är där hela dagen, eller iaf stora delar av dagen. Det är skönare att plugga där än hemma. Hemma vill jag ska vara skolfri. Eftersom jag inte har lektion alla dagar heller så blir det att det verkligen går bra att planera upp min tid så.

Musik i lurarna

När jag sitter i skolan har jag lurar som stänger ute mycket av det andra ljudet så jag behöver inte ha så högt om jag inte vill. De utesluter inte helt, men de duger. Kanske något att skriva upp på önskelistan?

Denna lista sitter jag och lyssnar på just nu när jag skriver detta.

Anteckningsbok är A och O

Jag har mycket lättare att skriva mina anteckningar för hand. Jag minns lättare vad jag skrev och det är lättare att koppla ihop vad jag tänker med vad jag skriver. Det är också bra att ha för att skriva upp saker du kommer på som ploppar upp i ditt huvud som INTE gäller studier om det är det du sitter med just då. Bara ner och ut med allt så du kan fortsätta fokusera på skolan. Resten går jag igenom sen.

Skriv ut texterna

Eller rättare sagt, hitta ditt sätt att läsa texterna. Vi har få texter från böcker utan det mesta är PDF:er och då väljer jag att skriva ut det för att jag tycker att det är lättare att läsa på papper samt att jag kan anteckna, igen, lättare på och koppla det till vad jag läser. Så hitta ditt sätt att läsa så kommer skolan att gå mycket enklare. På bilden nedan, som jag har tagit precis innan jag började skriva detta inlägg (blogga finns som block mellan två pluggblock) så är inget utskrivet dock. Glömde skriva ut innan jag åkte till skolan. Insåg att det var de gamla texterna jag hade i väska. Oups 😛

Läser sociala medier på pendeln.

Om du läser min blogg och brukar kommentera eller vet att jag brukar kommentera hos dig. Har du märkt att mina kommentarer alltid kommer typ samtidigt. Det är för att jag oftast tar tag i mina sociala medier på pendeln. Jag kan inte komma någonstans, jag kan inte få upp datorn. Perfekt tillfälle att gå in och svara på kommentarer eller skriva kommentarer.

Företaget får en dag i vecka.

Nu medans jag har så mycket i skolan så får företaget en heldag i veckan och sen under resten av dagarna så finns även några få timmar avsatta för bokföring/fakturautskick osv. Planering av sociala medier görs på söndagarna i samband med att veckans schema sätts.

Skolan får 20h effektiv tid.

Jag vet att eftersom jag läser 125% så borde jag egentligen ha 50h timmar i veckan som avsätts för studier, så är inte fallet. Jag avsätter minst 20h. Alltså 50%. Behöver jag mer skalar jag såklart bort från annat men just nu får skolan 20h/veckan. Här räknar jag in timmarna i skolan också. Jag har mellan 3-15h skoltimmar per vecka så resten av tiden är bara plugg. 15h i skolan är ganska sällan. Oftast ligger det runt 8-10h i skolan. Föreläsningarna ger mycket bra kunskap för tentor, underskatta dem inte! Även om ni får powerpointen så anteckna, inte allt utan sådan som nämns som kanske inte står i presentationen.

Nu kanske det är många som tycker att jag inte lägger tillräcklig med tid på skolan. Jag avsätter hur mycket tid jag vill så ni kan hålla era fördömande tankar för er själva. Jag har ingen ambition att klara mig över godkänt och detta är det jag behöver för att klara mig 🙂 So don’t you worry darling.

Det är lite av hur jag lägger upp min tid och hur jag tänker kring skolan och företaget. Hur gör ni? Vore kul att se hur man kan effektivisera mer.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.