Eller ja, fler företagare som är kvinnor. För varför säger en egentligen ”kvinnlig företagare” det är så himla typiskt! MAJA, detta hade vi kunnat diskutera i en podd.

Anyhow, igår var jag på detta event på Creative house. Det var så bra och så inspirerande. Tre grymma företagsledare fick vi lyssna på och sen var också en från Svenskt näringsliv där och berättade om deras rapport kring företagande i Örebro.

Niclas Molinder, en av ägarna av Creative House välkomnade alla deltagare och berättade lite om Creative house och deras framtidsplaner. Sjukt spännande, om vi blir kvar i Örebro så har jag ett mål att en dag ha mitt kontor i Creative house, verkar vara sjukt spännande.

Maria Comstedt berättade lite om Drivhuset, som jag är med i, och vad de sysslar med. Hon var också på våra manliga talare under kvällen och påpekade att det inte är ”kvinnliga företagare” utan företagare som råkar vara kvinnor.

Karl Hultersten från Svenskt Näringsliv berättade kort om hur företagande ser ut i vårt län, både inom och i förhållande till andra län. Tydligen är vi bland de sämsta. Det trodde jag faktiskt inte. Jag tycker att det känns som att var och var annan person är egen nu för tiden men det kanske är för att jag börjar hänga i de kretsarna. 😉

Karin Östergren berättade om hennes resa som företagare och företagsledare. Från att hon var väldigt liten har hon alltid velat ha ett eget företag. Först en kiosk, sen ett äldreboende men det slutade med att hon gick in i familjeföretaget efter universitetet och jobbade där på olika positioner i 15 år, tills de sålde. Sen sadlade hon om och blev konsult och nu är hon VD för ett stort företag här i Örebro, som säkert finns i många andra städer i Sverige, jag har ingen aning.

Här var kvällens mest inspirerande person. Nawres Caman. Hon berättade att hon alltid ville starta företag, redan i skolan ville hon driva företag men hon visste inte riktigt vad. Hon fick stöttning hemifrån och när hon var 16 år så fick hon följa med på en affärsresa med hennes pappa till Kina. Där lärde hon sig att förhandla och samarbeta och idag driver hon ett företag som jobbar med att skapa mer samarbeten med Kina samt jobbar för ett investmentföretag. Hon är endast 25 år och har redan åstadkommit så mycket. Hon var dessutom en av de som startade upp Drivhusets ambassadörsnätverk (som jag är med i) och det var ganska coolt att höra.

Ulrika Friberg var sist ut med att berätta om sitt företagande. Hon driver ett företag som analyserar och bygger upp strategier kring digital kommunikation. Hon är en av de företagarna som jobbar i Creative house och berättade om hennes resa som var ganska så mycket en smygstart men som nu vuxit sig stark sen hon vågade att satsa på det.

Efter att ha lyssnat på alla grymma talare så blev det mingel med massa godsaker, jag tog dock inga bilder då utan var upptagen med att prata ^^ Det var såklart sjukt mycket mer folk än som syns på bilden, vi står alla i kön till smörgåstårtorna.

Nu ska de ju byta lite kostym på Start-up genom att byta namn och upplägg osv men håll utkik efter detta i framtiden, det var väldigt kul att gå på. Jag kommer garanterat gå fler gånger 🙂

När det var slut så fick jag skjuts hem av faster som passade på att lämna sin hund Svea hos mig, och hon är här just nu och myser <3

(Visited 2 times, 1 visits today)

6 Comments

 1. Reach Your Goal 9 mars, 2017 at 19:05

  Kul att träffas igår, verkligen en inspirerande kväll med mycket intryck 🙂

  Reply
 2. Reach Your Goal 9 mars, 2017 at 19:05

  Kul att träffas igår, verkligen en inspirerande kväll med mycket intryck 🙂

  Reply
 3. Beautiful Life 10 mars, 2017 at 08:14

  Låter som det blev en mycket lyckad och givande kväll! Jag var jättetrött på föreläsningen jag gick på här i grannbyn så det var nog tur att jag inte var inne i stan dessutom, haha!

  Trevlig helg!

  /Anna

  Reply
  1. Caroline 10 mars, 2017 at 08:19

   Ja, det var jättebra! Hoppas att din också var bra trots att du var trött 🙂
   Trevlig helg!

   Reply
 4. Beautiful Life 10 mars, 2017 at 08:14

  Låter som det blev en mycket lyckad och givande kväll! Jag var jättetrött på föreläsningen jag gick på här i grannbyn så det var nog tur att jag inte var inne i stan dessutom, haha!

  Trevlig helg!

  /Anna

  Reply
  1. Caroline 10 mars, 2017 at 08:19

   Ja, det var jättebra! Hoppas att din också var bra trots att du var trött 🙂
   Trevlig helg!

   Reply

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.