Hej på er! Jag tänkte bara tipsa om ett snabbt och lättlagat recept för den som äter fisk. Laxen kan säkert bytas ut mot något vegetariskt men jag har aldrig testat.

För att laga laxpasta så behöver du:

  • Pasta (så mycket du känner för)
  • Lax ca 125 gr per person (125gr är en sådan där portion) Jag lagade mat för två och hade därför två portioner
  • En gul lök i valfri storlek (helt beroende på hur mycket du gillar lök eller hur mycket du behöver dryga ut med) Min lök var ganska normalstor och var lite för mycket för min smak men min sambo gillar lök så körde helt enkelt på.
  • Cream fraîche (också ganska frivilligt. Beror mycket på hur krämigt du vill ha det) Jag använde lite mindre än 1,5 liten burk.
  • Salt och peppar efter smak

Ni hör. Lätt som en plätt! Tillagningstid är ca 10-20 minuter beroende på hur tinad laxen är och hur länge din pasta ska koka.

Börja med att tina upp fisken. Jag tinade min ganska kort tid så den var lite frusen fortfarande när jag började, det gör inget, tar lite längre tid bara. Hacka löken. Jag hackar som på bilden. Alltså delar först löken på mitten och sen igen på mitten. Sen blir det strimlor av det. För mig hade det räckt med en halv lök till detta men smaken är ju olika.

Detta recept går så fort att du kan koka pastan medans du tillagar maten. OM din lax är tinad. Annars får du börja steka lite innan, som jag får göra här. Börja steka laxen innan vattnet kokat upp. Kom ihåg att salta laxen!

När jag lagt i laxen brukar jag stoppa i pastan men var sak tar sin tid så känn ingen stress. Det går lika bra att koka den innan eller efter att du lagat din pastasås.

Stek laxen och dela upp den i små bitar under tiden som den tillagas. Så den blir så här ⬇

Sen, när laxen är genomstekt, i med löken. Stek på den lite. Inte så den blir bränd utan bara se till att laxen får lite smak av löken och att löken blir lite mjukare men fortfarande krispig.

När du stekt löken och laxen tillsammans i någon minut så häver du på crème fraîche. Jag brukar slänga i en burk med en gång men det är ju också hur man känner för.

Rör runt så att du verkligen får ut den med all lax och lök. Ha sedan på peppar och ev med salt, helt efter smak.

Blanda och smaka av. Ha sedan i pastan i såsen, eller såsen i pastan beroende på hur mycket pasta du har. Godast är att blanda allt innan servering.

Smaklig måltid!

Jag lärde mig detta recept när jag jobbade som aupair. Den familj jag jobbade i älskade denna men barnen gillade inte riktigt att det var lök i så det löste vi med att löken tillagades, precis på samma sätt, fast i en egen liten stekpanna bredvid. Det gjorde att den kokades ihop lite med cream fraîchen precis som en vill ha det men laxen får vara för sig. Så la vi vuxna bara på den extra lökblandningen på pastan. Blev lite extra krämigt bara för oss =D

Hoppas att ni kommer gilla detta och berätta gärna vad ni tyckte om ni lagar en hemma.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.