Jag firade jul i tre dagar. Herregud säger jag bara. Hoppas att det inte blir så igen, iaf inte på flera ställen.

22 december

Den 22:a var vi på julmys hemma hos Sofia och Per. Där bjöds det på massa gott (så himla mycket!), vi lekte lite lekar och hade det allmänt trevligt. Jag tog dess värre bara denna bild där. På deras gran som de försökte få oss att vara med och klä men vi (gästerna) tyckte mest att det var trevligare att se på när andra arbetade 😉

23 december

Firade vi jul hemma hos mina föräldrar, med julklappsutdelning och uppesittarkväll. Det innebar mer gott. Så är det väl på jul, fy vad en äter alltså. Jag tackar dock inte nej, jag har verkligen en sweet tooth. Jag hade, när vi kom hem från Sofia och Per ställt mig och gjort julmustkola som jag bjöd familjen på. Tom hade även ställt sig på morgonen och gjort salta mandlar, de är så himla goda!

Såklart gjorde vi även lite mat, så mamma slapp stå med allt. Eller ja… Tom gjorde mat. Jag slog in alla paket och packade inför julhelgen osv. Han är mycket bättre på det där än jag, jag har liksom inget tålamod med det.

Vårt bord under uppesittarkvällen. Mycket gott fanns det även där. Tyvärr fattades min ena lillebror som befann sig hos några kompisar.

Senare åkte vi hem till Toms föräldrar, vi valde att åka sent på kvällen för att slippa jultrafiken och det fick vi. Det var väldigt lugnt på vägarna, så himla skönt 🙂

Denna fina gran möttes vi av när vi kom hem till Toms föräldrar, som jag förstod det hade hans mamma och syster byggt den själva.

24 december

På morgonen vaknade vi upp hos Toms föräldrar. Under dags så gjordes det sista i ordning för julfirande med hans familj och släkt. Skrev de sista rimmen och lagade den sista maten, återigen var det Tom som gjorde det, denna gången tillsammans med sin far så helt ensam var han inte. Haha. Men hans föräldrar hade förberett allt som gick att förbereda innan.

Självklart hade vi även med julmustkola och salta mandlar till dem.

Vid 15 började folket trilla in och sen åt vi massa god mat. Mycket blev över, som det alltid blir.

Finklädd och mätt efter maten. Den finaste på hela stället, min sambo <3

Kvällens huvudperson var såklart Lucas! Toms kusinbarnbarn. Toms kusinbarn är i samma ålder som Tom, det skiljer något år har jag för mig. Ifall ni blir förvirrade på ”kusinbarnbarn”. Lucas har ni ju sett tidigare i bloggen också.

Jag tror att detta var första gången som Lucas träffade Meggi, Toms familjs hund och det var såklart ett spännande möte.

Detta är ju Lucas första jul och Toms faster, Lucas gammelfarmor, insisterade om att han skulle skulle få träffa Tomten. Bengts pappa tog såklart på sig rollen men bara för en julklapp eller två. Sen tog Tom över julklappsutdelningen, en tradition de har i hans familj.

Min fina älskade Tom, som gav alla som avbröt honom när han läste lappar och rim onda ögat, haha! Det var så kul att se, så fort någon riktade mer uppmärksamhet till något annat än honom så fick en blicken.

Vi är riktigt bortskämda

Mycket fina julklappar har vi fått under denna helg. Vi är så bortskämda! Vi fick bland annat en assistent, äggkoppar, presentkort, spel, böcker och andra roliga saker samt saker vi behöver.

Tack så jättemycket för ALLA julklappar. Jag har redan kommit halvvägs i en av mina böcker och börjat ”studera” en annan. Fick en som handlade om att starta egen firma, främst riktad till fotografer. Så den studerar jag just nu, skriver ner vad jag behöver för att kunna starta osv. Som tur är ska jag få hjälp med det där av Toms mamma som själv har företag, webbutvecklingsföretaget Kobotolo.

Jag hoppas att ni hade en fin jul och att ni får ha en fortsatt trevlig ledighet, eller om ni jobbar att det är lugnt för er. Njut av dessa sista dagar på året 🙂

Puss puss!

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.