Idag har jag fått åka skoter för första gången i mitt liv! Vi från InoS åkte tillsammans med Åreguiderna, och vår guide Jenny var helt fantastisk. Hon kände verkligen av gruppen och hade en så härligt vibe. Det var hennes första vinter som ensamguide och hon gjorde ett strålande jobb! <3

Visste ni att man måste ha körkort för att få köra skoter? Det visste inte jag innan. Som tur är har jag haft körkort i tio år så det var ju lugnt. Haha! Om man vill köra själv, utan guide, så måste man dock ha skoterkort. Det kanske är något som man borde ta.

Jag åkte tillsammans med Hanna. Hon ville inte köra så jag fick köra både till vårt ställe där vi stannade och fikade och tillbaka. Lucky me!

Hur var det att åka skoter då?

Det var helt fantastiskt! Jag älskar fart och att få lite adrenalinpåslag. Det var också ganska vårt. Svårare än jag trodde. Mest att hålla skottarna helt rakt. Den följde gärna i spåren från den som hade åkt framför. Vid ett tillfälle lyckades jag inte svänga ordentligt så vi hamnade lite utanför leden men vi var snart tillbaka upp igen, jag fick gasa lite extra bara. Jag har verkligen fått blodad tand och vill åka igen!

skoter i Åre

Åka skoter på Fröåtjärnen

För att ta oss till vårt fikaställe så var vi tvungna att åka över Fröåtjärnen. Det gick emot alla mina principer att åka ut på isen med ett fordon som väger ett kvarts ton. Men det gjorde jag såklart! Om alla andra kunde göra det så varför skulle det inte gå för oss. Undra hur tjock isen var.

Vi stannade där för att ta lite bilder.

skoter I åre, fröåtjärn skoter I åre, fröåtjärn skoter I åre, fröåtjärn skoter I åre, fröåtjärn skoter I åre, fröåtjärn skoter I åre, fröåtjärn skoter I åre, fröåtjärn skoter I åre, fröåtjärn

Visst är det storslaget? Helt magiskt. Det är såklart ännu mer storslaget när du är på plats <3 Det är verkligen häftigt när världen nästan blir svartvit? Jag har inte gjort något åt färgen i dessa bilder.

Fika vid Bergsstugan

Sedan åkte vi vidare till vårt fikaställe, som var vid Bergsstugan. Där hade vi kommit upp en bit i bergen så då fick vi denna utsikt.

Magiskt!

Clara råkade trampa igenom snön när hon skulle ta bilder.

Jag lovar att jag försökte hjälpa, efter att jag hade tagit bilden. Haha! Men hon hade redan tagit sig upp, man kan se att båda skorna är över marken.

Jag tog även lite närbilder, ni som känner mig vet ju att jag älskar frost. Så när jag skulle gå nära en björk för att ta vackra bilder, tror ni inte att jag faller igenom då? Haha! Och självklart hade jag lämnat vantarna vid skotern. När jag föll kunde jag bara tänka på att rädda kameran så jag faller verkligen platt ner. Som tur är var Hanna inte långt bort så hon kom till min undsättning. Allt jag kunde säga var: Ta kameran! TA KAMERAN!

Hon visste inte om hon skulle skratta eller gråta.

Foto: Hanna Wendelbo

Här har jag precis tagit mig upp ur snön. Jag fick låna Hannas vantar för att på något sätt kunna trycka mig upp. Hahaha! Jag höll mig till uppmärkta vägar efter det.

Denna bild tog jag bokstavligen fem sekunder innan jag föll. Som tur var hade Hanna, tjejen längst ner till höger i bild, inte hunnit längre.

Lite frostbilder fick jag iallafall.

Fika smakar aldrig så gott som när man är ute i naturen, am I right?

Passade på att ta lite fräcka bilder på våra skotrar.

Dags att åka tillbaka

Efter att ha fikat, ramlat och plåtat var det dags att åka tillbaka. Då drog Jenny, guiden, på ganska mycket. Hon tyckte nog att vi var lite sega. Haha! Framförallt över Fröåtjärn, där drog vi på som bara den! Det var så roligt!

 

Jag längtar tills jag får åka skoter igen alltså!

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.