I år var första gången som jag besökte Fotomässan. Hade ganska höga förväntningar trots att jag fått höra att det blivit sämre för varje år. Men jag kände att jag verkligen ville se den ändå. Dessutom skulle Emelie Ohlsson och Elin Kero hålla ett gäng föreläsningar som jag tänkte var för bra för att missa. Allt annat var liksom bara bonus. Haha.

Efter att jag hade haft seminarium fram till 12.00 på fredagen så sprang jag ner till pendeln för att hinna med första tåget till Älvsjö så jag skulle hinna in till Emelies första föreläsning som började 12.30. Jag hann! Hade till och med tid över.

Sen blev jag typ Emelie och Elins fangirl. Alltså, haha! Jag gick på alla deras föreläsningar, samtal och seminarium. På söndagen var det nästan pinsamt hur jag typ åkte in på söndagen bara för att se deras sista föreläsning. Haha! 🙈

Elin berättade om sitt Bauer-projekt. Så imponerad av henne!

Titta på de här fina <3

Ser ni kärleken mellan dem? Genuint gillar varandra. Fatta att få jobba med sin bästis. 😍

Haha, blicken. 😘

Stalker much? Haha! Men hur kan man låta bli? Jag menar såg ni bilderna eller? Ser ni inte hur härliga de är? Vem vill inte omge sig av den energin?

Självklart passade jag på att se lite andra föreläsningar också.

Linda och Cissi hade två föreläsningar efter varandra. Först berättade de om hemligheterna bakom en lyckad försäljning. Sen visade de hur man får avslappnade gruppbilder.

Jag lyssnade också på Tobias Hägg som berättade lite mer om hur han jobbar. Han plåtar mest med drönare och tar helt fantastiska bilder. Sök upp honom på Insta under namnet Airpixels. Fick dock inte veta så mycket kring det tekniska utan den fakta han hade var liksom inget nytt för mig.

Jag passade även på att kolla på lite stativ. Ser ni den här ovan, det stora? Det var ett riktigt stativ, som du kan köpa. Jag trodde att det var en gimick men nepp, för 17000kr är den din 😉 Typ 3,5-4 meter hög. Galet!

Detta paket blev jag väldigt intresserad av men det var alldeles för dyrt så det får vänta.

Det fanns också gamla, fina, kameror att titta på. Önskar mig en Rolleiflex.

Så, vad tyckte jag om Fotomässan?

Helt ärligt, den är inte superspännande. Den är väldigt liten. Jag saknade Canon, de hade ingen monter. Det hade dock de flesta andra kameramärken. Så det var lite trist. De andra hade liksom egna föreläsningar osv. Det hade varit kul att höra från Canon-ambassadörer.

Det var kul att träffa massa folk som jag lärt känna på sistone även om jag har svårt att känna av det här med om man kan hänga på dem eller om de vill hänga på mig. Haha. Så gick omkring en del ensam, eller ja, typ hälften av tiden. Det var skönt under föreläsningarna men annars lite trist eftersom man gick igenom hela mässan ganska fort.

Jag gillar dock upplägget med Explore-mässan men skulle gärna se att båda var lite större.

Föreläsningarna är hela anledningen till att jag inte rådissar. De väger upp MYCKET! Jag gick in som student och betalade totalt 375kr för inträde och garderob. Jag var där alla dagar 125kr per dag. Helt klart värt de föreläsningarna jag fick lyssna på.

Jag hoppas att det blir bättre till nästa år.

Btw, älskar blommorna som fanns lite varstans på mässan.

Var ni på mässan? Vad tyckte ni? Vore kul att höra andras uppfattning om den.

(Visited 2 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Johanna 20 mars, 2018 at 10:09

  Drömmen ju! Nästa år får vi ”fan-girla” tillsammans 😀

  Reply
 2. ohdarlingorg 25 april, 2018 at 15:03

  Det var skoj att ses och hänga med dig lite grann 🙂

  Reply
  1. Caroline 25 april, 2018 at 22:14

   Ja! Superkul ❤️ Hoppas att vi ses snart igen 😘

   Reply

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.