Igår var vädret fantastiskt! Så jag gick ut och efterlyste någon att fotografera, men det var med väldigt kort varsel så fick ingen på kroken. Dock var det faktiskt väldig tur för att när jag väl hade tvingat med mig Tom ut så kunde jag inte få på mig skorna pga skavsår från i fredags. Så vi fick gå ut på balkongen istället. Haha! Så fick dra på mig tofflorna, sådana här lärartofflor ni vet. Så de skyddar nada men det gjorde att mina hälar fick vara i fred ett dygn till.

Alla bilder är tagna i motljus, mer eller mindre. Han har alltid solen bakom sig. Jag älskar motljus!

Dessa bilder här ovan är alla plåtade med bländare 4.0 och slutartid 1/320 dels sekund, vilket är väldigt snabbt 🙂

Bilderna som kommer nedan är plåtade med bländare 1.4 och en slutartid på 1/1250 dels sekund. Supermegafort. Haha!

Det som jag har gjort i efterbehandling är främst att dra upp lite i skuggor, kontrast, klarhet samt dragit ner lite i mättnad och högdagar. Dessa bilder har lite mer solkatter i bilderna men jag älskar det, det ger liv i bilden. Det funkar bra i sociala medier, men kanske inte om man vill framkalla bilder.

Om ni tittar noga på dessa bilder så kan ni se hur skillnaden blir med att ha 4.0 i bländare och 1.4 i bländare. De när han bara har skjorta på dig, är något oskarpare i ansiktet. Något som man ofta får höra är att man måste ha väldigt låg bländare för att få bra porträtt men båda dessa är superfina. Skillnaden kan ni se i bakgrunden. Den högra är mer suddig men båda har väldigt fin bakgrund. Tycker ni inte?

Vill ni ha mer ingående detaljer om hur man tar denna typ av porträtt? Kommentera nedan med vad ni vill veta mer om så kommer jag tillbaka med ett till inlägg med mer ingående om hur man tar porträtt i motljus ❤

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.