Nu kanske du undrar, vad sjutton är Coworking!?

Jo, det är att olika människor som jobbar med olika eller samma typer av saker jobbar tillsammans. De flesta av oss har inga kontor eller kollegor. När vi kommer ut till våra coworking-ställen så blir de vi jobbar med våra kollegor för en dag. Det kan ju såklart variera varje gång. Någon ny hittar till oss, någon annan kanske är borta just denna gången men oftast är det samma gäng. Jag älskar verkligen konceptet.

Coworking är något som jag upptäckte för kanske något år sen eller så. Det var i samma veva som jag startade eget företag. Ganska snabbt insåg jag hur ensamt det kan vara att jobba hemifrån. Jag hade gått från att ha ett jobb på kontor plus att jag var mycket ute i den verksamhet jag jobbade i. Jag träffade folk nästan varje dag att det snarare kunde vara befriande att få jobba hemifrån.

Sen blev jag egen företagare och insåg att jag snart behöver omge mig av människor som också har ett drivkraft genom sina företag. Då hade jag redan kontakt med Kerstin Önnebo, hon har hand om något som heter Guerilla office Örebro. Det var alltså en grupp med människor som hon samlade på olika platser runt om i Örebro. Hon ansvarade alltså för att hitta ett ställe som vi jobbar (jobbade för min del) på varje vecka. Det kunde vara olika hotell och caféer men också företagscentrum. Tyvärr deltar jag inte i det längre eftersom jag inte bor i Örebro. Men är jag där en onsdag (vilket är deras dag) så brukar jag se till att få något timmar där. Dels för nya kontakter men också för att det är så himla mysigt att sitta tillsammans.

Coworking nu

Sen jag flyttade till Stockholm i augusti har jag känt att jag har saknat ett ställe att sitta på. Ett ställe där jag kan jobba tillsammans med andra. Jag lyfte frågan med en vän i Influencers of Sweden, att jag saknade en plats. Hon kände exakt samma, hon hade gått från att ha varit anställd till att bli egen och tyckte också att det skulle vara roligare att sitta tillsammans. Något som man får ut av coworking är ju också möjligheten att bolla tankar och idéer även med folk som inte är i samma bransch som en men som potentiellt skulle kunna vara kunder. Eller som iaf ser världen ur en annan synvinkel och ser saker som du inte ser eller tänker på.

Så idag, i skrivande stund, sitter jag på Scandic Klara inne i Stockholm och jobbar tillsammans med två kollegor från InoS; Maryem och Sofia. Eftersom influencer yrket är ganska ensamt och de flesta inte har en kontorsplats så känns det väldigt kul ett vi kan ha detta koncept.

Mina bästa Coworkingställen?

Just nu håller jag på att sammanställa en lista så håll utkik efter den i framtiden <3

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.