Blogg

Höst – Here I come!

augusti 3, 2017

Idag kom det slutgiltiga antagningsbeskedet från de universitet och högskolor jag sökt in till, till i höst. Jag kom in på fyra kurser och blev reserv på en. Valde två kurser, samtliga var på 7,5 hp, då jag bara ska plugga på halvtid i höst. Anledningen till att jag ska göra det är för att jag även ska jobba heltid så det fanns liksom inte plats för mer.

Vad ska jag plugga i höst nu då?

Jag kommer att plugga distans från Linnéunversitetet. Ja, båda kurserna som jag valde visade sig vara från samma universitet. De jag valde bort var från ett annat men båda de från samma. Nämligen Umeå Universitet.

Jag kommer i höst att plugga kursen Sociala medel 7,5 hp. Där kommer jag lära mig mer om utveckligen av sociala medier, hur det används idag. En av böckerna har stort fokus på härskartekniker i sociala medier. Det ska bli sjukt intressant!
Den andra kursen som jag kommer läsa heter Publicera på webben 7,5 hp. Där kommer jag lära mig grunderna i html och css samt om upphovsrättslagen. Sjukt intressant.

Det ska bli väldigt kul att kombinera studier med intresse så detta kommer blir mycket bra 🙂

Som sagt ska jag jobba heltid också. I totalt 10 veckor kommer jag göra skolkataloger hos Collage Foto, en skolfotofirma i Örebro, så därför kör jag studier på distans. Jag kommer också under denna tiden att veckopendla mellan Södertälje och Örebro. Tur att jag kan bo hos mina föräldrar under tiden. Från och med november så är veckopendladet över så det är skönt 🙂

Utöver det ska jag driva runt mitt företag men jag tror att jag kommer inkludera mycket av mina studier i det, det hoppas jag iaf 🙂

Vad ska du göra i höst?

 

Du missade väl inte mitt senaste inlägg? Om du gjorde det så kan du läsa det här: http://carolinefrankesjo.se/2017/08/02/antligen-2/

Glöm inte att följa mig på Instagram: http://instagram.com/carolinefrankesjo 

Only registered users can comment.

  1. Oj så spännande kurserna låter! Hoppas du kommer få en bra höst 🙂 Mina egna planer för hösten är att fortsätta studera webbdesign och utveckla min blogg till egen design och domän.

  2. Så roligt :). Har läst en liknade kurs i publicering på nätet fast det var 2008, lite sugen på att läsa IT igen. Men nu får jag lugna mig i höst, jag ska studera till Specialpedagog i Västerås i 3 år på 50% och har just börjat på nytt jobb med en helt ny klass, där nationella prov ska förberedas, rättas och prov ska sättas. Läser även en handledarutbildning för lärarstudenter. Inser när jag skriver att jag verkligen måste ta tiden att njuta och andas också, gick in i väggen förra hösten så det får jag inte göra om :).

Lämna gärna en kommentar