apple-event-oktober-2016-hero

Apples event – mina tankar

Hej på er!

Igår kväll kollade jag på Apples event. De har dem alltid inför nysläpp av produkter. Denna gång hade nätet gått i högspinn efter nya MacBooks och även andra nya Macar. Jag vet inte mer vad en hade förväntat sig. Det mesta släpptes i september och nästa släpp är i vår.

Själv var jag såklart supernyfiken på den nya Macbook Pro. Det är ju en sådan dator som jag själv använder mest. På den nya Macbook Pro så har de tagit bort alla funktionsknappar. Ni vet, F1-F12 som är längst upp på tangentbordet. Det har de då ersatt med en lång smal touchskärm. Denna skärm kan då istället användas för att ställa in egna knappar. Självklart finns funktionsknapparna kvar, allt en behöver göra är att trycka på fn-knappen på ditt tangentbord så kommer de knapparna upp i touch-skärmen.

martin-hajeck-macbook-pro-oled_thumb

Touch ID

Det jag gillade mest var att det längst ut till höger på touchskärmen satt en touch-id-knapp. Samma som finns på iPhone idag. Så en kan logga in med hjälp av det. Awesome tycker jag som inte riktigt från upplåsningen med klockan att funka plus att det är bra för dem som inte har Apple Watch.

Så, för en timmes presentation så är jag ganska besviken på informationen och uppdateringarna som vi fick. Jag är lite imponerad av nya Macbook Pro men känner inte en längtan efter den. Det kommer bli najs den dagen min dator behöver en uppdatering men jag hoppas att det dröjer minst ett år till. Dessutom har de på den nya Macbook Pro tagit bort alla uttag, och det som är värst för mig är att kortläsaren är borta, så nu kommer en behöva adaptrar för allt.

Var det någon av er som kollade? Vad tyckte ni? Vad var det bästa? Var var det sämsta?

Dela detta inlägg

Stäng meny
×
×

Kundvagn

%d bloggare gillar detta: